Verrijk je interieur met behang uit de regio Hoevelaken, Amersfoort en Leusden

Welk behang kies jij voor je woonkamer, slaapkamer, hal of kinderkamer? We hebben verschillende soorten behang, maar ook vele kleuren en dessins. Met een trendy behang kun je een statement maken in je huis. Advies, vakmanschap en service vind je bij DEMOSITE - Microsite 2.0. Je behang wordt perfect ingemeten, kom langs in onze showroom in de regio Hoevelaken, Amersfoort en Leusden en ontdek alle mogelijkheden.

Image slide

Mooi behang vind je in de regio Hoevelaken, Amersfoort en Leusden

Op zoek naar een nieuw behang voor de woonkamer, slaapkamer, hal of kinderkamer?

Bij DEMOSITE - Microsite 2.0 vind je een uitgebreide collectie behang van diverse topmerken. Van romantisch tot trendy, van klassiek tot modern.

Er is altijd wel een behang te vinden dat aansluit bij jouw woonsmaak. Kom gerust eens bij DEMOSITE - Microsite 2.0 langs om de stalen te bekijken of advies in te winnen. We staan graag voor je klaar.


Maak een afspraak voor interieuradvies

Voordelen verschillende soorten behang

Er zijn verschillende soorten behang verkrijgbaar.

Belangrijk om te weten: met papierbehang lijm je de behangstroken in met lijm en met vliesbehang en Smartpaper behang smeer je de lijm op de muur. Voor de onervaren behanger is vliesbehang een goede optie.

Vliesbehang heeft daarnaast als voordeel dat het niet uitzet of krimpt als het nat wordt.

Glasvezelbehang (verzamelnaam voor glasweefsel, glasvlies en renovlies) is net als vliesbehang makkelijk te verwerken en verkrijgbaar in diverse structuren. Het camoufleert grote en kleine oneffenheden, is vochtbestendig en overschilder baar.

Vinylbehang is een behangsoort waarvan de toplaag bestaat uit vinyl. Het is sterker dan papierbehang en beter schoon te maken. In onze winkel vertellen wij graag meer over de verschillen.

Behang verven

Uitgekeken op je huidige behang of is er per ongeluk een kop koffie overheen gegaan?

Je kunt behang in sommige gevallen verven. Maar let op: niet elk behang kun je zomaar verven. Test daarom altijd eerst een klein stukje uit. Glasvezelbehang is wel overschilderbaar.

Wil je meer adviezen? Je bent welkom om bij ons langs te komen.


Maak een afspraak met DEMOSITE - Microsite 2.0

Hoe verwijder je behang van de muur?

Een nieuw behang op de muur? Voor een mooi eindresultaat is het van groot belang om eerst het oude behang te verwijderen.

1. Haal eerst de afdekplaatjes van alle stopcontacten van de muur.

2. Vervolgens kunt je aan de slag met een stoomapparaat of pak gewoon een emmer lauwwarm water en een doek. Achtergebleven stukjes kunt je het makkelijkst verwijderen met een natte spons en afsteekmes.

3. Behang tip: werk altijd van boven naar beneden.

4. Heeft u Smartpaper behang op de wand? Op de juiste wijze verlijmd is Smartpaper behang droog en eenvoudig met de hand los te trekken van de wand. De ondergrond blijft droog en onbeschadigd, zodat gemakkelijk, snel en schoon een nieuw behang kan worden aangebracht.

Hoe moet je zelf behangen?

Behangen moeilijk? Niet met onze uitleg voor Smartpaper behang.

Stap 1

Breng met een roller de lijm aan op de wand. Voordeel: geen plaktafel nodig, het behang hoeft niet in te weken, geen tijdverlies!

Behangtip: Breng telkens een overlap van circa 15-20 cm meer lijm aan dan de baanbreedte van het Smartpaper behang. Zo voorkom je dat de lijmroller de reeds aangebrachte banen raakt.

Stap 2

Nadat de muur is ingesmeerd kun je het smartpaper behang direct op de wand aanbrengen.

Voordeel: schoon werken, daarnaast is smartpaper behang eenvoudig te corrigeren en glad te strijken.

Behangtip: rol de op lengte gesneden baan Smartpaper behang op met de te verlijmen achterzijde naar buiten. Zo kan de baan eenvoudig en nauwkeurig worden afgerold in de lijmlaag op de wand. Voor het gladstrijken en aandrukken van de naden gebruik je een behangspatel en naadroller.

Stap 3

Het Smartpaper behang op maat afsnijden en klaar!

Voordeel: droog is Smartpaper behang veel gemakkelijker en nauwkeuriger op maat te snijden dan ingeweekt papier.

Behangtip: het op maat snijden van behang aan plafond en plint doe je het beste met behulp van een behangliniaal en stanleymes met afbreekmesjes.

Advies nodig voor behang in je interieur? Onze interieurstylisten adviseren je graag in onze showroom! Kom langs bij DEMOSITE - Microsite 2.0 in Hoevelaken.